Panouri radiante cu infrarosu

Incălzirea electrică reprezintă o alternativă economică si moderna de încălzire, fiabilă, care întreţine un climat confortabil, sănătos și ecologic. Panourile Radiante cu Infrarosu- sunt sisteme de incalzire electrica practice, usor de instalat in orice tip de incapere, economice si cu un cost redus reprezinta noul val tehnologic in sistemele de incalzire rezidentiale si industriale.

Panourile cu infraroşu – au la baza principiul transformarii energiei radiante prin convectie in energie termica la intilnirea unor obiecte, corpuri solide.

Radiaţia termică încălzeşte obiectele care încălzesc la randul lor aerul prin convecţie. Astfel, prima oara se incalzesc obiectele si peretii incaperii ceea ce ne ofera imediat dupa pornirea panoului radiant cu infrarosu un sentiment placut, de confort.

1. Panouri radiante de joasa temperatura: se adreseaza in principal incalzirii spatiilor de birouri, spatiilor comerciale, magazinelor, apartamentelor si caselor de locuit. Din perspectiva instalarii, pozitia ideala din punct de vedera a eficientei este cea orizontala, imediat sub tavanul incaperilor, sau chiar incastrate in tavan (in cazul tavanelor false casetate).

2. Panouri radiante de inalta temperatura-temperatura inalta, sunt concepute pentru incalzirea radianta a spatiilor cu plafon inalt, intre 3.5 m si 10 m, cum ar fi sali de sport, spatii industriale si depozite, hale industriale, spatii zootehnice, ferme animaliere.